Първи разкази и рисунки на тема: „Моят разказ за гората“

По повод Седмицата на гората, тази година се наложи планираните мероприятия по честването и да бъдат отменени. Като алтернатива на тях, структурите на МЗХГ организираха онлайн кампания насочена към подрастващите да изпратят по имейл или поща материали на тема „Моят разказ за гората“. Те могат да бъдат под формата на разкази, стихове, есета или снимки на рисунки. Не поставяме ограничение във формата и въображението на участниците. На имейла на Държавно ловно стопанство „Несебър“, точно на Лазаров ден, пристигна и първата рисунка от Кристелина Лекова – III-д клас при СОУ „Любен Каравелов“, гр. Несебър. Кристелина ни пренася на една пъстра горска поляна, където играе със своето хвърчило под полета на птиците. И има толкова много разцъфтели горски тревички. Хубаво е там, нали?

А разказът на Зорница Георгиева... Толкова е описателен и цветен! Зорница също е възпитаничка на СУ "Любен Каравелов". Ученичката от III-д клас ни води на "Разходка в гората". Заедно със семейството, домашния им любимец и приятели са тръгнали към таен тунел в горите около Несебър. Води ни през горски пътечки и покорява върхове. Но не е толкова трудно и страшно колкото звучи. Всъщност е много хубаво, защото около тях има много цветя, песен на птички и жабки, рекичка... и какво ли още не. И всичко става още по-хубава, защото е споделено с близки и приятели. Благодарим на Зорница, че ни направи съпричастни с изживените и моменти на безгрижие, приключения и красиви пейзажи.

Следващата рисунка е изпратена от Александра Радева. Александра ни показва как обича да прекарва свободното си време – в разходки из слънчева гора. Благодарим на Алекс, че ни заведе на нейното любимо място!


На разходка ни води и Яна Райковска на 9 г., ученичка в 3 "д" клас от същото училище. Разходката и преминава през горска пътека, а около нея има много дръвчета и какво още? Горски гъбки!

Лора Каракашева от III-д клас при СОУ „Любен Каравелов“, гр. Несебър ни е изпратила своя разказ за едно непланувано приключение. Заедно със семейството си са излезли на разходка из гората. Но какво се е случило? Прочетете разказа и за да разберете на какво са се натъкнали по време на разходката.

Следващият участник в инициативата е Димитър Райнов. Ученикът от Несебър, ни е изпратил рисунка пълна с живот. Оказва се, че ученикът от III-д клас познава изключително добре видовете животни, които се срещат в горите на ДЛС "Несебър".

Очакваме още разкази и рисунки от преживявания в гората!